Wat is HempWood

Wat is HempWood eigenlijk? HempWood is een milieuvriendelijke en duurzame houtvervanger die gemaakt is van industriële hennepvezels.
Het is een innovatief materiaal dat qua uiterlijk, eigenschappen en functionaliteit lijkt op hout, maar veel minder impact heeft op het milieu dan traditioneel hout.

HempWood is ontstaan uit de behoefte aan duurzame en ecologisch verantwoorde alternatieven voor houtproducten.
Het is een ideale oplossing voor bouw- en constructietoepassingen, zoals vloeren, meubels en kasten.

Hoe is HempWood ontstaan.

HempWood is ontstaan door de samenwerking van de oprichter van Fibonacci LLC, Greg Wilson, en de Amerikaanse universiteit van Kentucky.
Wilson ontdekte dat hennepvezels dezelfde eigenschappen hadden als houtvezels en begon met het onderzoeken van de mogelijkheid om er houtvervangers van te maken.
Na enkele jaren van onderzoek en ontwikkeling ontstond HempWood.

Het proces om HempWood te maken begint met de selectie van hoogwaardige industriële hennepvezels die worden samengeperst met lijm om een blok te vormen.
Vervolgens wordt het blok in een oven geplaatst en onder hoge druk en temperatuur behandeld, wat resulteert in de vorming van een materiaal dat vergelijkbaar is met hout.

HempWood als houtvervanger.

HempWood wordt steeds populairder als houtvervanger omdat het enkele belangrijke voordelen biedt ten opzichte van traditioneel hout.
Een van de belangrijkste voordelen is dat het materiaal veel duurzamer is dan hout en minder afhankelijk is van ontbossing.

Bovendien is HempWood minder vatbaar voor kromtrekken, krimpen en uitzetten dan traditioneel hout, waardoor het een ideale keuze is voor toepassingen in vochtige omgevingen.
Het materiaal is ook lichter en sterker dan traditioneel hout en kan in verschillende kleuren worden geproduceerd.

Wat is HempWood

Voordelen van HempWood ten opzichte van hout.

Een van de belangrijkste voordelen van HempWood ten opzichte van traditioneel hout is de duurzaamheid.
Hennep groeit veel sneller dan bomen en kan in slechts vier maanden worden geoogst, terwijl bomen decennia nodig hebben om volwassen te worden.

Daarnaast heeft de productie van HempWood minder impact op het milieu dan traditionele houtproductie.
Het gebruik van industriële hennepvezels zorgt ervoor dat er minder bomen hoeven te worden gekapt. Hierdoor wordt ontbossing wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt verlaagd.

HempWood is ook minder vatbaar voor schimmel, rot en insectenplagen dan traditioneel hout, wat betekent dat het langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.
Het materiaal is ook brandvertragend en kan gemakkelijk worden bewerkt en afgewerkt met dezelfde gereedschappen als traditioneel hout.

Een ander voordeel van HempWood is dat het materiaal consistent is van kwaliteit en uiterlijk, in tegenstelling tot natuurlijk hout dat kan variëren in kleur, textuur en hardheid.
Dit maakt HempWood een betrouwbare keuze voor bouw- en constructietoepassingen. Bovendien is het gebruik van HempWood een geweldige manier om het bewustzijn over duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele houtproducten te vergroten.
Het kan bedrijven helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Voorbeelden van het gebruik van HempWood.

HempWood kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder vloeren, meubels, kasten, wandbekleding en zelfs muziekinstrumenten.
Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe HempWood kan worden gebruikt:.

 • Vloeren: HempWood kan worden gebruikt als vloerbedekking in woningen en commerciële gebouwen.
  Het materiaal is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.
 • Meubels: HempWood kan worden gebruikt om verschillende soorten meubels te maken, waaronder tafels, stoelen, kasten en bedden.
  Het materiaal is sterk, licht en gemakkelijk te bewerken.
 • Kasten: HempWood kan worden gebruikt om kasten te maken voor keukens, badkamers en andere ruimtes.
  Het materiaal is bestand tegen vocht en rot, wat betekent dat het langer meegaat dan traditionele houten kasten.
 • Wandbekleding: HempWood kan worden gebruikt als wandbekleding in woningen en kantoren.
  Het materiaal geeft een warme en natuurlijke uitstraling en kan worden afgewerkt in verschillende kleuren en texturen.
 • Muziekinstrumenten: HempWood kan worden gebruikt om muziekinstrumenten te maken, zoals gitaren en violen.
  Het materiaal heeft een vergelijkbare dichtheid en akoestische eigenschappen als traditioneel hout, wat betekent dat het een geweldig alternatief is voor muziekinstrumentenbouwers.

Vergelijkbare blogs