Over HempWood Nederland

Ontstaan HempWood Nederland

Tijdens een project voor innovatief en duurzaam bouwen in 2015 voor Agri meets
Design vond ik op internet een artikel wat ging over de mogelijkheid om van
‘’hennep een hout vervanger te maken’’ , en dat met de zelfde eigenschappen als hout. Dit was de eerste kennismaking met een nieuw duurzaam materiaal wat gemaakt zou kunnen worden uit Hennep.

In 2021 bij de bouw van een recreatie woning met een vernieuwde toepassing en op zoek naar duurzame bouwmaterialen kwam ik nu terecht bij een fabrikant die inmiddels sinds 2019 was begonnen om HempWood te fabriceren.

 

HempWood Nederland gaat zich richten op alle sectoren in het bedrijfsleven daar waar HempWood een rol van betekenis kan zijn. In afbouw van woningen , interieur en styling bedrijven en de meubel industrie. Om kennis te laten maken met het product HempWood en de vele toepassingen.
-­‐ Wij kunnen meedenken in projecten waar duurzaamheid belangen voorop staan.
-­‐ Waar HempWood een prominente rol mag vervullen als vernieuwd product.

"Anything wood can do, Hemp can do better"

Oprichter HempWood Nederland

Yuri Koster

Yuri is van beroep vormgever en bekend met de maakindustrie, materialen en de bewerkingen die nodig zijn om tot een product of model te komen. Voor mij is HempWood een nieuw materiaal met de zelfde toepassingen die ook gebruikelijk zijn bij het verwerken van alle soorten hout. Alleen dan duurzamer en meer verantwoord om te kiezen juist voor HempWood.